Humor

csütörtök, október 29, 2009

Egyházmegyei Bibliaismereti Vetélkedő magyarkéci győzelemmel

Az egyházmegyei vetélkedőn 15 négyfős csapat vett részt Albisról, Adonyból, Bihardiószegről, Érbogyoszlóról, Érmihályfalváról, Érszőlősről, Értarcsáról, Jankafalváról, Magyarkécről, Margittáról, Szalacsról, Szentjobbról, Székelyhídról, Tótiból és Vedresábrányból. A vendéglátó egyházközség Ifjúsági Központjában Illyés Tamás érszőlősi lelkipásztor tartott nyitó áhitatot, arról beszélve a fiataloknak, hogy sokszor kerülünk döntési helyzetbe, amikor választani kell az élet értékei között. A világi értékrend szerint a megvehető, a kézzelfogahtó holmik jelentik az értéket, ezzel szemben isteni ajándék az áldás. Hozzátette: a bibliát – fiatalnak, idősebbnek – nem csak vetélkedőre készülve kell/érdemes forgatni.


Háromszor húsz kérdés

E gondolathoz csatlakozott Gellért Gyula esperes, amikor köszöntötte a résztvevőket, és Karácsony Sándor professzort idézte: az a tanár, aki nem készül órájára, bűnt követ el. Ezután elkezdődött a verseny, melynek során a csapatok háromszor húsz kérdést kaptak, melyek Mózes első könyvéhez kapcsolódtak. A válaszokat, mint egy „igazi” vizsgán, felcimkézett, majd leragasztott papírra kellett írni, miközben a felkészítők a termen kívülre „száműzve” izgultak tanítványaikért. A már említett Illyés Tamás mellett Mike Pál magyarkéci és Kulcsár Árpád értarcsai lelkészek vezették a versenyt, egyben humoros hangulatot fenntartva enyhítették a versenyzők izgatottságát. A kérdések sem nélkülözték helyenként a tréfás megközelítést, például volt eset, amikor a helyes válasz az volt, hogy „nem tudom”.

Következik a kerületi szakasz

Az operativitás jegyében a fordulók között a szervezők Gavrucza Tibor vendéglátó lelkésszel kiegészülve már javították is a válaszokat (melyek közül némelyek ugyancsak viccesre sikeredtek, ahogyan az már diákdolgozatok esetében lenni szokott). A fordulók végeztével csoportkép készült, majd ebéd következett, és az után derült ki, hogy a győzelmet a magyarkéci csapat szerezte meg, a tarcsaiak és a margittaiak előtt. Az első helyezett képviseli az egyházmegyét a kerületi versenyen, melyet éppen Magyarkécen tartanak november végén.

Rencz Csaba, Bihari Napló

Nincsenek megjegyzések: